Blanco

Ingredienser

Pizzabotten

Crème fraiche

Västerbotten ost

Löjrom

Rödlök

Rucola

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på max (275-300 grader).
  2. Smeta ut crème fraiche istället för tomatsås, strö över riven Västerbotten ost över hela botten.
  3. Grädda tills osten smält och fått lite färg, ca 3-4 minuter..
  4. Ta ut pizzan och lägg på löjrom, finhackad rödlök och ”klicka ut” crème fraiche. Toppa med rucola.
  5. Skär upp och servera som en härlig förrätt till välkomstdrinken.
  1. Tillagningstips

    För bästa resultat ta fram pizzabotten från frysen och låt den tina i rumstemperatur i ca 10 minuter innan tillagning. Värm ugnen inklusive ugnsgaller eller pizzasten till 275-300 grader beroende på ugn. Placera galler/sten i nedre delen av ugnen.Viktiga är att det kommer mycket värme underifrån för att botten ska bli klar utan att bränna osten mm.

    Lägg på tomatsås och riven ost först sedan övriga önskade ingredienser.

    Pizzan gräddas i ca 3-5 min beroende på ugnstyp.

    Om ni har en pizzasten så lägg in den ca 30 min innan långt ner i ugnen på gallret, då botten extra frasig.

    Vid gräddning på en gasolgrill så går det fortare än i en vanlig ugn, men resultatet blir att botten blir extra frasig.

    Lycka till!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår