Fina Fisken

Ingredienser

Pizzabotten

Créme fraiche

Riven Västerbotten ost

Ruccola

Hackad rödlök

Kallrökt lax

Svart rom

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på max (275-300 grader) eller starta grillen och lägg in en pizzasten.
  2. Smeta ut créme fraiche och lägg på osten. 
  3. Grädda tills osten har fått lite färg, ca 3-4 minuter.
  4. Efter gräddning lägg på ruccola, hackad rödlök och kallrökt lax.
  5. Klicka ut créme fraiche och svarta rom.
  6. Skär upp och servera, smaklig måltid!
  1. Tillagningstips

    För bästa resultat ta fram pizzabotten från frysen och låt den tina i rumstemperatur i ca 10 minuter innan tillagning. Värm ugnen inklusive ugnsgaller eller pizzasten till 275-300 grader beroende på ugn. Placera galler/sten i nedre delen av ugnen.Viktiga är att det kommer mycket värme underifrån för att botten ska bli klar utan att bränna osten mm.

    Lägg på tomatsås och riven ost först sedan övriga önskade ingredienser.

    Pizzan gräddas i ca 3-5 min beroende på ugnstyp.

    Om ni har en pizzasten så lägg in den ca 30 min innan långt ner i ugnen på gallret, då botten extra frasig.

    Vid gräddning på en gasolgrill så går det fortare än i en vanlig ugn, men resultatet blir att botten blir extra frasig.

    Lycka till!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår