Pizzabotten
creme fraiche
Kvibille ädelost
Breasola
Fikon
Pumpa kärnor
Crema di balsamico
Bladpersilja
För bästa resultat ta fram pizzabotten från frysen och låt den tina i rumstemperatur i ca 10 minuter innan tillagning. Värm ugnen inklusive ugnsgaller eller pizzasten till 275-300 grader beroende på ugn. Placera galler/sten i nedre delen av ugnen.Viktiga är att det kommer mycket värme underifrån för att botten ska bli klar utan att bränna osten mm.
Lägg på tomatsås och riven ost först sedan övriga önskade ingredienser.
Pizzan gräddas i ca 3-5 min beroende på ugnstyp.
Om ni har en pizzasten så lägg in den ca 30 min innan långt ner i ugnen på gallret, då botten extra frasig.
Vid gräddning på en gasolgrill så går det fortare än i en vanlig ugn, men resultatet blir att botten blir extra frasig.
Lycka till!
Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.