Ädelost och fikon

Ingredienser

Pizzabotten

creme fraiche

Kvibille ädelost

Breasola

Fikon

Pumpa kärnor

Crema di balsamico

Bladpersilja

 

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på max (275-300 grader) eller starta grillen och lägg in en pizzasten.
  2. Bre på ett tunt lager med creme fraiche o en större del av ädelosten grädda i ugnen
  3. Rosta pumpa kärnorna samt stek på fikonen som ni delat i mindre bitar
  4. När pizzan är klar lägg på de ovriga ingredienserna samt smula över resten av ädelosten.
  5. Avsluta med att ringla på crema di balsamicon.
  6. Skär upp och servera som en härlig förrätt!
  1. Tillagningstips

    För bästa resultat ta fram pizzabotten från frysen och låt den tina i rumstemperatur i ca 10 minuter innan tillagning. Värm ugnen inklusive ugnsgaller eller pizzasten till 275-300 grader beroende på ugn. Placera galler/sten i nedre delen av ugnen.Viktiga är att det kommer mycket värme underifrån för att botten ska bli klar utan att bränna osten mm.

    Lägg på tomatsås och riven ost först sedan övriga önskade ingredienser.

    Pizzan gräddas i ca 3-5 min beroende på ugnstyp.

    Om ni har en pizzasten så lägg in den ca 30 min innan långt ner i ugnen på gallret, då botten extra frasig.

    Vid gräddning på en gasolgrill så går det fortare än i en vanlig ugn, men resultatet blir att botten blir extra frasig.

    Lycka till!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår