Hallon och pistage med vit choklad

Ingredienser

Pizzabotten

Cream cheese

Vit choklad

Hallon eller valfria bär

Pistagenötter

Myntablad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på max (275-300 grader).
  2. Blanda färskost (cream cheese) med lite vaniljsocker och bred på. 
  3. Riv vit choklad över och lägg på hallon eller valfria bär.
  4. Grädda 3-4 minuter.
  5. Ta ut pizzabotten och strö över pistagenötter och myntablad.
  6. Skär upp och servera.
  1. Tillagningstips

    För bästa resultat ta fram pizzabotten från frysen och låt den tina i rumstemperatur i ca 10 minuter innan tillagning. Värm ugnen inklusive ugnsgaller eller pizzasten till 275-300 grader beroende på ugn. Placera galler/sten i nedre delen av ugnen.Viktiga är att det kommer mycket värme underifrån för att botten ska bli klar utan att bränna osten mm.

    Pizzan gräddas i ca 3-5 min beroende på ugnstyp.

    Om ni har en pizzasten så lägg in den ca 30 min innan långt ner i ugnen på gallret, då botten extra frasig.

    Vid gräddning på en gasolgrill så går det fortare än i en vanlig ugn, men resultatet blir att botten blir extra frasig.

    Lycka till!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår